top of page
Hikâye Geliştirme Atölyesi
  Mart

10

 

12 hafta

Her Salı,

 

19:00-22:00

 

12 kişi ile sınırlıdır.

Program İçeriği İçin

İster roman ya da kısa öykü olsun isterse senaryo ya da piyes, hikâye oluşturmanın temel prensipleri aynıdır. Siz de akılınızdaki bir fikri hikâyeye dönüştürmek istiyorsanız ama nasıl ilerleyeceğinizi bilmiyorsanız bu atölye tam size göre.  

 

Hikâye Geliştirme Atölyesinde, katılımcı yazar adayları, yaratıcı yazının temel prensiplerini öğrenmenin yanı sıra karakter oluşturmak, çatışma ve sahne yaratmak ve diyalog yazmak gibi hikâye kurmanın pek çok prensibini de kendi ve diğer katılımcıların hikâyelerinin üzerinden öğrenme olanağı ve yapıcı bir tartışma/eleştiri ortamında hikâyelerinin nasıl bir yol izleyeceklerini ya da izlediği yolun doğru olup olmadığını bulacaklar.

Bir tür editörlük hizmeti gibi de olacak olan atölyenin katılımcı sayısı sınırlıdır. 8 hafta 24 saat sürecek atölyenin başlangıç tarihi 3 Mart 2020.

Şair-Yazar Hasan Öztoprak uzun yıllar yayıncılık dünyasında yayın yönetmeni, editörlük gibi alanlarda çalışmış ve bugüne dek 11 telif kitaba imza atmıştır.

 

otofoto2.JPG

 

HASAN ÖZTOPRAK:

 

 

1957 yılında İstanbul’un Balat semtinde doğdu. İstanbul’da siyaset bilimi eğitimi gördü. İlk şiirlerini 1984 yılında yayımladıktan sonra pek çok dergi ve gazetede şiir ve yazıları yayımlandı. İlk şiir kitabı O Hayalle Kal 1991 yılında çıktı. 1990-2007 yılları arasında yayın sektöründe idari ve editöryal görevlerde bulundu. Pek çok edebiyat dergisinin yayın kurulunda yer aldı. 1995 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Göçebe adlı dergide, ortalama şiir beğenisini eleştirerek avangart dışavurumcu bir şiire yöneldi. Yapıntı şiir karşısında organik şiiri savundu. Ataol Behramoğlu onun şiirini, “Retorikten uzak, alabildiğine içten, cesur ve kendine özgü mecazlarla, bilgece ve kimi kez dua cümlelerini andıran sözlerle, varoluşa ilişkin sorunlar ve sorularla örülü bir şiir,” olarak değerlendirdi. 2003 yılından sonra şiir dışındaki diğer yazın türlerine, özellikle romana ilgi gösterdi. Bu tarihten sonra dört roman yayımladı. Romanlarında, arka planda Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yapısını yakın tarih ekseninde ele alırken, psikolojik bir fenomen olarak insanın yalnızlaşmasını işledi. 

 

 

Eserleri 

 

Şiir:

O Hayalle Kal, 1991 

Sanırım Hiçbirimizin Fark Edemediği Bir Sarsıntı Oldu, 1993

Ağıtlar, 1996

Ey Aşkı Anlayanlar (Toplu Şiirler), 1999

Kırklar Kitabı, 2002

Toplu Şiirleri, 2013,

Kusursuz Gece, 2017

 

Anı:

Draman Hatırası, 2009 

 

Araştırma/Tarih:

İstanbul’un 72 Milleti, 2013

Roman:

İmkânsız Aşk, 2003

Devamı Hayat, 2004

Hakikatin Ölümü, 2006

Kaderin Bir Cilvesi, 2016 

bottom of page